Färre fricampingar i Spanien

Antalet husbilar ökar ordentligt i Europa. Enligt ”Husbilen Test” såldes det över 80 000 fler av 2015 års modeller än 2014. I Spanien ökade försäljningen med hela 63,4%! Husbilsintresset verkar explodera, så inte minst spanska myndigheter står inför en spännande utmaning att klara anstormningen.
I husbilsbloggarna kan vi läsa att myndigheterna i Spanien ökar kontrollen av övernattningsplatser i takt med att antalet husbilar blir fler och fler under vintermånaderna. I inlägget  Allmän oro | Inger’s Blogg kan man läsa om hur den populära fricampingen i Sanlúcar de Barrameda (N36 47 1.6 W6 21 33.5) precis har stängts igen av polisen.

 

Även Husbilen Ellen berättar att man i region Murcia infört nya strängare regler för fricamping. Det bli intressant att se hur man kommer att lösa bristen på övernattningsplatser för fricampande husbilsresenärer och hur campingbranschen kommer att utvecklas i stort.

Annonser

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s