När man passerat surfparadiset Tarifa och fortsätter mot Cadiz, lämnar man Costa del Sol och kommer till Costa da Luz. De marockanska bergen bildar en fond i fjärran längs kustremsan och det är nästan lika nära över till Afrika som till Danmark hemmavid. Costa da Luz har ett böljande landskap med långa, vita stränder. Här är det svala och starka atlantvindar istället för en ljum medelhavsbris. I slutet på april blommar alla försommarblomster och kossorna betar på fälten.

strand Costa da Luz

Det här är liten pärla till landskap, och ett besöksmål som ligger lite vid sidan av de mer kända turistorterna. Vi bor i Zahara del los Atunes som en gång var central fiskehamn för tonfisk. Städerna på Costa da Luz har inget direkt skönhetsvärde. Husen är låga och vita. Det är det orörda och vackra landskapet som gör att regionen är värd ett besök.

Res väl!