Att fästa matta i hård mark

Ibland står man på en campingtomt med hårdpackad mark och det är stört omöjligt attTräskruv banka fast plastmattan med hammare och tältpinnar. Vi har börjat använda en skruvdragare och rejäla träskruv (12-15 cm) istället. För att skruvhuvudet inte ska försvinna ned i mattväven så behöver man en bricka av ett mjukt material. Man vill ju inte att mattväven går sönder och dessutom så kliver man ofta omkring utan skor. På bilden nedan använder vi dels plastlock från stora vattendunkar, och dels mjuka distansklossar för kakelsättning. Vi förbereder hemma genom att borra hål i dem. Distansklossarna visade sig också vara utmärkta att sätta fast benen/rören som håller t.ex. ett vindskydd. På mitten av bilden syns rörklämmor av metall som man kan köpa på Biltema. De kan man skruva ned i marken och använda som öglor till spännband som håller förtält eller markisens sidoväggar.

Trefästen

 

Annonser

En reaktion till “Att fästa matta i hård mark

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s