Ibland står man på en campingtomt med hårdpackad mark och det är stört omöjligt attTräskruv banka fast plastmattan med hammare och tältpinnar. Vi har börjat använda en skruvdragare och rejäla träskruv (12-15 cm) istället. För att skruvhuvudet inte ska försvinna ned i mattväven så behöver man en bricka av ett mjukt material. Man vill ju inte att mattväven går sönder och dessutom så kliver man ofta omkring utan skor. På bilden nedan använder vi dels plastlock från stora vattendunkar, och dels mjuka distansklossar för kakelsättning. Vi förbereder hemma genom att borra hål i dem. Distansklossarna visade sig också vara utmärkta att sätta fast benen/rören som håller t.ex. ett vindskydd. På mitten av bilden syns rörklämmor av metall som man kan köpa på Biltema. De kan man skruva ned i marken och använda som öglor till spännband som håller förtält eller markisens sidoväggar.

Trefästen