San Gimignano i Toscana

San Gimignano är ett av Toscanas främsta besökmål och ligger emellan Florens och Siena (läs mer om vårt besök här). Vägen hit (från orten Poggibonsi) har bra framkomlighet ävenStällplatsSanGimignano för större husbilar och det finns flera ställplatser i närheten. Vi valde Santa Chiara som ligger 1,5 km från den lilla staden, GPS 43°27’23.2″N 11°02’05.8″E. Den duger för en övernattning och har all service. Det bästa är dock att man erbjuder gratis skjuts en gång i timmen fram och tillbaka till centrum, samt att det ligger en vingård med provning och försäljning precis tvärs över gatan. Om man kör en husbil som är längre än 8 meter är det inte tillåtet att fortsätta längs den lilla landsvägen som leder till nästa sevärda stad, Volterra. Dit får man välja en annan väg.

Vinprovning

Annonser

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s