Våren är en bra tid att besöka de stora besöksmålen i södra Europa. Det är relativt lite turister, en skön försommarvärme, och gott om plats på campingar och ställplatser. En av de mest populära städerna är Venedig, cirka 190 motorvägsmil från Öresundsbron. Vi tillbringade en dag i staden i början på april och det var en riktigt härlig upplevelse – betydligt bättre än vi hade förväntat oss faktiskt! Det var fantastiskt vackert; mycket var bedagat men det var levande och färgrikt.

Palats längs Canal Grande Venedig

Gondol Venedig

Det finns en ny fin agricampeggio som heter Al Batéo och den ligger längst ut på halvön Lido de Jesolo. Härifrån går en färja in till Markusplatsen i Venedig. Det tar ungefär 35 minuter och turen korsar lagunen så man får en härlig känsla av den livliga båttrafiken och de vackra omgivningarna.

Färjetur i lagunen VenedigVenedig2

Det är en bra idé att köpa ett dagskort vid färjeterminalen för 20 Euro. Med det kan man åka tur och retur till Venedig, men också med båtbussarna som går på kanalerna. Ett bra sätt att se de många fina palatsen är att ta vaporetto nummer ett fram och tillbaka längs Canal Grande.

Dogepalatset i Venedig

Al Batéo är en liten trevlig camping-/ställplats med nytt och fint servicehus (inkl. handikappdusch och skötrum). Det finns serviceplats för husbilen och man kan beställa frukostbröd samt köpa grönsaker och vin från orten. Wifi ingår i priset och fungerar bra över hela området. Koordinaterna hit är 45°26’35.9″N 12°25’20.0″E . Det är fina cykelbanor på halvön och det finns en lång, härlig badstrand 2km ifrån campingen.

Agricampeggio Al Batéo Venedig