Vi som ska semestra i Sverige i sommar sitter just nu och funderar på vart vi ska åka, och om det finns några nya fina ställen att campa på. Vi letar gärna i Husbilskompisars respektive Husbilsklubbens sökbara kartor för husbilsplatser. De fylls löpande på av Ställplatsguiden 2016engagerade och generösa husbilsresenärer. Som medlem får man dessutom möjlighet att ladda ned GPS-koordinater till platserna.(Läs mer om hur man använder GPS här.) Tidningen Husbil&Husvagns  Ställplatsguide för 2016  har kommit ut nu och finns att köpa digitalt eller i butik. Det finns också en ny webbplats där man kan söka ställplatser, ”Husbilsplats.se”. Den verkar inte vara riktigt klar ännu, men det ska bli kul att se hur funktionell och innehållsrik den kan bli. Webbplatsen (och appen) Campercontact täcker hela 40 länder och här finns förstås ställplatser i Sverige med också.