Den lilla orten Sagres, som ligger allra mest sydväst ut i Algarve, är en populär destination för många husbilsåkare. Surfare, barnfamiljer och pensionärer trivs i det vackra landskapet och med den avslappnade stämningen. Här har man kunnat fricampa mitt i centrum på den stora grusplanen ovanför stranden. Nu sitter här förbudsskyltar. Istället välkomnas husbilarna på den gamla bussparkeringen längs med infarten till fortet.

 

Även här har man en fin utsikt över klippbranterna och Nordatlanten.

 

Det blåser förstås friskt härute, men det är magiskt vackert och det finns flera ljuvliga stränder med höga vågor.

  

Parkeringen ligger cirka 200 meter från centrum med t.ex. affär, apotek, bensinmack och ett antal trevliga restauranger.  

Service finns på Intermarche’ längs landsvägen. Koordinaterna är N 37°00’16”, W 8°56’41.