Camping de Riquewihr ligger längs vägen mellan byn Beblenheim och Riquewihr i Alsace. Tidigare hette den Intercommunale och har nyligen genomgått en helrenovering.

image
image

Cirka hälften av platserna ligger i skugga och de flesta har el, vatten och avlopp. Wifi fungerar bra på hela området och ingår i avgiften. Hit kan man också komma med större husbilar. På infarten till campingplatsen finns den största serviceplats vi sett – det är den blåmålade rutan till höger.

Infart och serviceplats

img_1483

Det är 10-20 minuters promenad till de närmsta byarna där man kan äta god mat och prova viner. husbilialsace

Har man cykel med sig så finns mängder av vingårdar och kooperativ att besöka på ett lättillgängligt sätt. I Alsace finns 8000 vinodlare men bara 1300 vinproducenter; övriga levererar till lokala kooperativ.

Vinkooperativ i Beblenheim, Alsace

Maten i Alsace är rustik, smakrik och lagas gärna på vilt och lokala grönsaker. Vid det här besöket åt vi en dagens lunch-meny på L´Agneu Blanc i Beblenheim. Vi fick en sallad med stekt fläsk och ägg, samt en stabbig kycklinglasagne. Ingen gourmetmat precis men vällagat. Vi hoppade över efterrätten och avrundade med en espresso istället.

Lunchmenyn kostade 10.50 euro. Övriga rätter på menyn var betydligt dyrare, men portionerna var rikliga. Byarna är väldigt pittoreska med vackra hus och fina blomsterarrangemang.

Rådhuset i Beblenheim

Nästa år finns Camping de Riquewihr med i ACSI-katalogen. Koordinaterna är N 48° 09’45, O 007° 19’01.