Under vår och höst tar vi oftast en tur ned till Tyskland för att handla lite. Ibland stannar vi en natt eller två i Tyskland och avnjuter lite bratwurst och öl, men det händer att vi tar en endagsbiljett bara för att shoppa. Då övernattar vi i Danmark och vill gärna få lite danskt gemyt. Vid vår senaste tur hittade vi till Kragenæs Marina Lystcamp som ligger ute på landet några mil från Rødbyhavn. Det är en trevlig, familjeägd campingplats som passar utmärkt för en lugn och mysig helg i husbilen.

Själva byn Kragenæs är liten, pittoresk och lite sömnig. Det finns dock flera fina utflyktsmål i närområdet om man väljer att stanna några dagar. Längs landsvägen dit ligger Knuthenborg safaripark som har öppet året runt. När man kommer fram till hamnen (och campingen) så finns färjeläget för turer ut till Femø eller Fejø i Smålandshavet. Som grädde på moset ser man det vackra konstverket Dodekalitten som en hägring ute på fälten.

Dodekalitten

Kragnäsfärja

Campingplatsen är tyvärr inte öppen under vintermånaderna, koordinaterna hit är N 54°54’55.1 E 11°21’26.2.