Parkera i Porto

Till Porto i norra Portugal kan man åka igen och igen. Det är så fint, och trevligt, och vackert, och genuint, och annorlunda, och alldeles alldeles fantastiskt. Vi var där för andra gången för en månad sedan – och vi njöt i sensommarsolen. Staden ligger på båda sidor om floden Douro. Den ena sidan består i huvudsak av alla portvinshus, som man kan besöka för att lära sig om tillverkningen och få provsmaka. Själva stadskärnan ligger på den andra flodbanken och det är branta stigningar och smala gator och gränder. Det är en mycket levande och färggrann stad med en speciell atmosfär.

caisdaribeira2

portvinslager

gata

Tyvärr har vi inte hittat något bra övernattningsställe i omgivningarna. Via Husbilsklubben hade vi fått tips om en jättefin ställplats vid Parque Biologico de Gaia (41º 05′ 48.50″N  8º 33′ 21.34″W), men det var knökfullt när vi var där. Receptionisten trodde inte heller att det skulle bli några lediga platser de närmaste dagarna. Vi valde då att ta in på camping Marisol i ”förorten” Vila Nova de Gaia. Det är en lätt rörig campingplats som väl närmast är att betrakta som en stadscamping. Koordinaterna hit är N 41°06’37”,  W 8°39’39”.

stadscamping

Servicehuset är enkelt men rent. Killarna som sköter stället pratar bra engelska och vid campingens entré ligger ett riktigt bra och populärt konditori. I samma kvarter ligger Orbitur Madalena som vi bodde på vid vårt första besök. Dit åker vi helst inte tillbaka. Det finns flera husbilsparkeringar, en ligger vid en av Portos tillfartsleder precis bredvid vägen och floden.

husbilsparkering

Till den här parkeringen kan man köra ganska enkelt trots intensiv portugisisk trafik. Det är en allmän parkering så man övernattar inte så gärna här. Koordinaterna hit är N 41°08’36”,  W 8°37’57”.

Vi tar tacksamt emot tips på bra övernattningsplatser till nästa besök – till Porto vill vi ju absolut återvända!

Annonser

2 reaktioner till “Parkera i Porto

  1. Porto är riktigt fint, men har bara flugit dit. Skulle mycket väl tänka mig åka dit med husbilen. Akvariet är helt fantastiskt och väl värt ett besök!

    Gilla

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s