Längtan till Ligurien

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVintern håller oss fortfarande i sitt grepp men en strimma hopp om våren finns trots allt. Nu börjar vi verkligen längta till vårens första resor och planera för en eller förhoppningsvis två längre turer söderut. Tankarna går till tidigare resmål som har varit sådär extra härliga och verkligen har stannat i minnet. En favorit som vi har återkommit till hela fem gånger är den pittoreska staden Cervo i nordvästra Italien.

Den liguriska kusten gränsar till den franska rivieran och här finns många kända, men numer ganska skönt bedagade badorter. San Remo – förstås – men Diano Marina, Alassio och Pietra Ligure är små pärlor att besöka. Här finns småbåtshamnar och massor av fina butiker och restauranger; många italienska familjer har sommarbostad längs havskusten så säsongen varar lite längre här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEftersom Alperna sträcker sig ända ned i Medelhavet är det kurviga vägar, branta bergväggar och steniga stränder. Kuststräckan kallas Riviera dei Fiori och det är verkligen lummigt grönt och en rik blomsterprakt. Här är det förstås en klar fördel att ha en husbil i mindre storlek. Det är inte bara campingarna som har små platser, utan alla affärernas parkeringar och bensinmackar är anpassade för små personbilar. På bilderna nedan syns camping Miramare och dess lilla men välbesökta badstrand.

Det är smart att bunkra upp innan man checkar in. Väl på plats kommer man snart in i den loja, italienska sommarlunken och gör inte många knop under dagen. Man njuter av cikadorna i skuggan under pinjeträden, tar ett dopp i det ljumma vattnet och framåt eftermiddagen funderar man på vilken pizza man ska beställa till middag. Det stora bekymret är väl egentligen att man aldrig vill åka härifrån….

Koordinaterna hit är 43°55’24.8″N 8°06’36.2″E. Man besöker med fördel den här delen av Italien i juni och juli.

Annonser

8 reaktioner till “Längtan till Ligurien

 1. Vilket fint ställe 🙂 Vi fick erfara att man helst ska ha en mindre husbil utomlands i höstas. Vi skulle svänga ut från vår ställplats i Lyon och skadade bilen i ett högt träd…det va då vi såg att platserna är små därnere. Tack för att ni dessutom lägger in koordinater. Dom är bra att spara..det brukar jag också göra 🙂

  Gilla

  1. Det är mycket vackrare än vad som framgår av fotona. Det är svårt att fånga en härlig atmosfär! Ja, visst har det blivit några rediga bucklor på husbilen. Det är som det gamla ordspråket säger: inget kalas utan kras;-)

   Gilla

 2. Mycket trevlig informativ hemsida som ni satt ihop, får jag komma med ett tips så släng in lite om elförsörjning också..
  230v, Efoy, Elverk, Solpaneler, Vindgenerator, Laddare, Batterier /Syra/Agm/Gel/LFP mm

  /S

  Gilla

 3. Det är njutbart i Italien! Synd bara att det är så trångt, fast vi brukar ju åka ändå, med hjälp av lite träd och en sten eller något annat som sticker ut, just det här hörnet har vi inte varit till, men Cinque Terre och Amalfikusten har vi tragglat oss in i ! Nu blev jag sugen på Italien☀😎

  Gilla

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s