Blåväderkvarn
Väderkvarn La Mancha, Spanien

Jösses Amalia så kallt vi har! Frost på nätterna och ynka 7 grader idag med vinande isvindar. Brrrr! Nu längtar vi verkligen efter sol och värme. Vi sitter och tittar på europakartan och funderar på både resmål och resrutt. Blir det en favorit i repris eller ska vi spana in den kroatiska övärlden? Italienska rivieran är fantastisk vacker i början på sommaren, men det kan vara lite svalt på kvällarna. Det är säkert lite varmare lite längre söderut i Kroatien….Om du sitter och grunnar precis som vi, så kolla in den här sidan: Klimat och väderprognoser. Vi har samlat lite info om Europas klimatzoner och vart man enklast hittar väderprognoser. På t.ex. SvtNyheters webbplats finns prognosen för Europa med. Den ger en bra översikt inför de närmaste resdygnen. Just nu kan vi se att vi måste åka så långt som ned till Grekland för att njuta av sommarvärme. Det är fler än vi som har ostadigt vårväder…. Vi får se vart vi styr kosan när vi väl kan lätta ankar.

Biarritzinnanregnet
Åskmolnen samlas över Biscaya, Frankrike