Strax utanför Flensburg, nära fastlandsgränsen till Danmark, ligger flera köpcentrum med inriktning mot gränshandel. Den fina gallerian Citti Park hittar man några kilometer från autobahn, avfart 2 Handewitt/Harrislee, i riktning mot Flensburg. Här har det varit riktigt trångt att parkera husbilen men nu har de öppnat en husbilsparkering.

Cittipark stellplatz
Nya husbilsparkeringen Foto: Citti Park

Det är gratis, max en övernattning, och det finns möjligheter att fylla vatten och tömma grå- och svartvatten. Ytterligare några kilometer söderut ligger köpcentrat Förde Park. Här finns en ADAC-butik, där man kan köpa kartor och kataloger. I närheten, på Schleswiger Strasse 99, hittar man en välfylld Fritz Berger (husbilstillbehör). Köpcentrat som ligger närmast autobahn heter Scandinavian Park, avfart 2 i riktning mot Handewitt. Det är betydligt mindre än de andra två, men fördelen är förstås att det går snabbt att handla. Området har en nyöppnad affär för husbilstillbehör samt verkstad för flera husbilsmärken, Skandic & Nordic Reisemobil. Även här finns en husbilsparkering för övernattning med tillgång till fyll/töm samt WC.

Husbilsparkeringarna är inte särskilt mysiga så vi har några gånger valt att övernatta på camping. I Medelby, ute på landet ca 15 km från Scandinavian Park, ligger Camping Mitte. Den är åretruntöppen och ACSI-ansluten, med gratis wifi och en liten pool att plaska runt i. Kommer man sent så finns telefonnummer till ägaren uppsatt på receptionsdörren. I en brevlåda tar man sen nyckelkort och wifikod. Vi brukar köpa med något gott att äta och så njuter vi av tystnaden efter en lång dag i trafikbruset.

CampingMitte
Foto: Camping Mitte