Geccobokhandel
Anrika bokhandeln Livraria Lello i Porto

Vi har ett gäng appar som vi frekvent använder under husbilsresan. Som chef för reseplaneringen och ansvarig kartläsare har jag har dem både i telefonen och paddan. Så fort vi har ett avresedatum ser jag till att ladda ned de senaste versionerna.

Campercontact
Det är den ställplatsapp som vi gillar och använder mest. Det är husbilsresenärerna själva som lägger in informationen.

ACSI
Vi reser oftast under lågsäsong och ser till att köpa campingkatalogen för att få rabattkortet Camping Card ACSI. I appen hittar vi prisvärda campingar när vi känner för övernattning med full service. Man köper och laddar ned information för de länder man planerar att besöka.

Google Maps
Nu när vi slipper roamingavgifterna så använder vi Google Maps väldigt mycket. Här hittar vi t.ex. stadscampingar/kommunala ställplatser, livsmedelsaffärer och matställen. Eftersom vi använder en ”gammeldags” GPS så dubbelkollar jag alltid resrutten på morgonen. Chauffören gillar inte smala vägar och kartläsaren inte höjder……

Going Abroad
EUs app med medlemsländernas trafikregler har fått ersätta den väl tummade Upptäck Europa med bil.

Green-Zone
Hittills är det sex länder som har infört miljözoner: Tyskland, Frankrike, Belgien, Danmark, Österrike och Spanien. Vi undviker så långt det är möjligt att köra in i stadskärnor, men det är bra att dubbelkolla när man reseplanerar. I appen Green-Zone finns sökbara kartor för miljözonerna.

StadscampingGolega
Stadscampingen i Golegã, Portugal

SMHI
Om vi har gott om tid så låter vi vädret i hög grad styra kosan. Annars är det bra att ha några dagars framförhållning om det blir dåligt väder och man behöver planera in lite sightseeing och museibesök.

Facebook
Det är inte bara nöje med Facebook utan nytta också. Som medlem i t.ex. Husbilsgruppen får vi snabbt goda råd när vi behöver.

Bloglovin´
I husbilsbloggar får man ständigt resetips och jag vill enkelt kunna läsa dem under resan. Med Bloglovin´får man en bra översikt över nya inlägg. Appen är först lite bökig att hantera, men när man väl har lagt in de bloggar man följer och ordnat dem i grupper så är den ett bra verktyg.

MyLPGLPGskylt
Vi tycker det är superbra att ha en gasolflaska som vi kan tanka på bensinmackar. Numera är det inte ofta vi lägger ned dyrbar tid på att leta efter gasol, men om vi behöver söka så använder vi appen MyLPG.