Assistansförsäkring för husbil

Hem / Vägassistans

Med en assistansförsäkring till husbil kan du känna dig trygg när du är ute på vägarna. Assistansförsäkringen kickar in om det skulle vara så att du får problem när du är ute och kör och behöver hjälp i form av bärgning eller reparation. Beroende på vilket försäkringsbolag du använder kan du även få hjälp med hyrbil, transport eller hotell som underlättar den situation som du har hamnat i.

Här nedan har vi listat sex stycken punkter som är viktiga att du har i åtanke inför ditt val. Det finns många olika typer av bolag därute såväl som olika vägassistansförsäkringar att välja mellan. Assistansbolaget har en assistansförsäkring för husbil som är populär eftersom den ligger bra till i prisjämförelser, har ett bra ”helhetstänk” med hyrbil, hotellboende eller hemresa om situationen skulle kräva det och gäller i Sverige samt länder i Gröna kort-samarbetet (de flesta länder i Europa).

Teckna vägassistans för husbil - 6 saker att tänka på

Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när du ska välja en assistansförsäkring till din husbil.

1. Försäkringspremie

Försäkringspremie är det pris som du kommer att betala för försäkringen. Här är det viktigt att du inte stirrar dig blind på priset allt för mycket, men det är bra att jämföra priset med innehållet i försäkringen. Priset kan ligga på allt från 50 kronor i månaden upp till ca 200 kronor.

2. Innehåll

Idag erbjuder majoriteten av alla assistansförsäkringar samma saker, men dubbelkolla alltid innehållet för att vara säker på vad som gäller för just dig. Ju större innehåll, desto mer trygghet, men desto högre pris kommer du få betala.

3. Tilläggsförsäkring eller separat försäkring?

Fundera på om du vill ha en tilläggsförsäkring med vägassistans eller om du föredrar en separat vägassistansförsäkring istället. Det sistnämnda är en fristående försäkring från ett fristående assistansbolag som erbjuder dig optimal trygghet när och vart du än behöver.

4. Ha koll på maxvikten

Det är inte alla assistansförsäkringar som gäller för alla husbilar. Sanningen är att många försäkringsbolag eller assistansbolag har en maxvikt som du inte för överskrida. Maxvikten ligger vanligtvis på 10 ton, men se till att kontrollera detta en extra gång innan du väljer vilken försäkring du vill ha.

5. Titta på recensioner och omdömen

Det är inte bara assistansförsäkringens pris och innehåll som är viktig, utan även hur försäkringsbolaget hanterar sina ärenden. Se därför till att du kollar upp försäkringsbolaget innan och att du ser att det finns många positiva recensioner och omdömen. Du vill naturligtvis känna dig trygg med att du använder ett bolag som verkligen är serviceinriktade och som kommer när du behöver.

6. Jämför alltid innan du väljer

Eftersom det finns så många olika försäkringsbolag och assistansförsäkringar att välja mellan är det viktigt att du gör en grundlig jämförelse innan du väljer. Idag behöver du inte ens göra jämförelsen själv, utan du kan istället använda dig av en opartisk jämförelsesajt som gör arbetet åt dig. Du fyller bara i information om ditt fordon och får därefter förslag på lämpliga företag som du kan använda dig av.