Kataloger och webbplatser

När vi planerar våra husbilsresor använder vi bloggar, webbplatser och campingkataloger. Husbilsresenärer är verkligen generösa med att ge tips och förslag! Om vi ska stanna på en plats mer än en vecka, så vill vi gärna att campingen ska motsvara våra önskemål om standard och miljö. Då bokar vi innan vi åker och om vi inte återvänder till en gammal favorit, så är det alltid lika spännande att se hur vi gillar den plats vi till sist valt ut. Under resans gång använder vi camping-/ställplatskataloger, POI-listor (läs mer här) och goda råd som vi får längs vägen.

Som medlem i Husbilsklubben, MHCSCaravan Club eller Husbilskompisar finns mycket stöd att få när man planerar sin resa. Man får t.ex ta del av reseberättelser, tips på hur man fixar problem med bilen under resan och vad som ska packas med i husbilen. Det är ju mycket att tänka på och många saker som ska få plats i ett begränsat utrymme. FREEDOMtravel har gjort en mycket användbar guide för packning av husbilen som man laddar ned till datorn eller surfplattan som e-bok.

acsiDen campingkatalog som är mest använd av husbilsresenärer är nog ACSI. Företaget är baserat i Nederländerna och är Europas största inom campingbranschen. ACSI har ett rabattkort med fasta priser under lågsäsong, Camping Card ACSI. Kortet medföljer när man beställer den engelskspråkiga katalogen. Den går också att köpa i handeln, bl.a. på campingtillbehörskedjan Fritz Berger. En svenskspråkig version finns på nätet med adressen www.eurocampings.se.

Tyska organisationen ADAC ger ut både en camping- och en ställplatskatalog för hela Europa. Kan man lite skoltyska så lär man sig snabbt att dechiffrera katalogens begrepp. Köper man katalogerna får man ett Camping Key Europa med ADAC-symbol vilket ger rabatter under lågsäsong.

Ställplatskatalogen Bordatlas finns i två delar:bordatlas en för Europa och en för Tyskland.

Promobil har en ställplatsatlas för Tyskland men det finns fler länder med i onlineversionen på Promobils webbplats .

Alla ovanstående kataloger finns även som appar och vissa har POI-listor att ladda ned till GPS:en.

SlottLoire

Vy över Chateau de Saumur från camping L’Ile d’Offard, Loiredalen i Frankrike

CamperContact listar ställplatser i Europa och har POI-listor per land. Finns även som app.

Camping Travel Club är ett nätverk av campingar i Europa som har rabatter i form av campingcheckar, både som voucher och kort.

Webbplatsen Med husbil i Östeuropa samlar en barnfamiljs erfarenheter av att resa i många av östra Europas länder. Här finns reseberättelser, campingtips och allmänna råd.

Greven ställplats Tyskland

TopPlatz Greven, Tyskland

Ställplatserna i TopPlatz-katalogen (huvudsakligen tysklandsbaserade) är oftast något alldeles extra. Den enda svenska som än så länge finns med är Bauergården söder om Gränna. Katalogen finns även som webbplats.

Ska man åka till Portugal så finns ställplatser samlade på webbplatsen Campingcar Portugal. POI-listor finns att ladda ned till TomTom, Garmin och Navigon.

På  Plataforma autocaravanas autónoma  och Areasac kan man söka ställplatser i Spanien.

Archies campings är enligt egen utsago ”Europas största och noggrannaste webbplats för nedladdning av POI för camping”. Där finns POI-listor fördelade på campingplatser som använder olika campingkort och rabatterbjudanden.

Annonser

2 reaktioner till “Kataloger och webbplatser

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s