Husbilspraktikan

Fakta och tips för resan i Europa

Om Husbilspraktikan

Hur funkar det på betalvägarna och hur fort får man köra? Ska man ta färjan eller bron? Hur funkar GPS:en och vilket campingkort ska vi ha med? Vart får man övernatta och hur hittar man campingplatser? När är egentligen bästa årstiden att besöka Normandie och Pompeji?

När vi för cirka åtta år sedan började resa runt i Europa med husbil hade vi en rad praktiska frågor. Vi läste tidningar och böcker, och letade på webbplatser, bloggar och forum. Vi hittade en hel del svar, men vi saknade en samlad plats för information riktad till oss nyblivna europaresenärer.

Europa med husbil La Mancha Spanien
Väderkvarnarna i Consuegra, La Mancha i Spanien

Efter flera kortare resor i framförallt Tyskland, Frankrike och Italien, gjorde vi en längre resa som gick längs italienska, franska och nordspanska medelhavskusten. Vi fick blodad tand och gjorde en till som gick till södra Spanien och atlantkusten i Portugal och Frankrike. Innan vi åkte undrade vi till exempel:

Hur får man tag i gasol och hur kan vi se på svensk TV när det regnar? Och vart är det skönast klimat under vintermånaderna och hur löser vi tillgången till internet utan att bli ruinerade?

När vi kom hem till Sverige och följde olika forum, så såg vi att många husbilsresenärer ställde ungefär samma frågor som vi hade gjort. På den här webbplatsen har vi därför samlat på oss de svar vi hittat under vägen, samt våra tips och erfarenheter. En hel del är särskilt användbara om man tänker övervintra i husbilen någonstans i Spanien och Portugal.

Hoppas du uppskattar webbplatsen och dela gärna med dig av dina tips och erfarenheter. Endera så skriver du i kommentarsfälten eller så mailar du husbilspraktikan@telia.com.

Sancho Panza och Don Quijote on tour
Res väl!

14 reaktioner till “Om Husbilspraktikan

 1. Tack för fin o kunskapsfylld sida fick tipps från pensionärsvil(l)an. Ni bloggare är så ärdefulla för oss nybörjare. Vi ska snart påbörja vår andra säsong med vår lilla Globecar, (Pösselina) längtar! Hälsningar från Ulla-Lena o Jan-Erik

  Gilla

 2. så mycket bra information ni samlat ! tack så mycket för det nerlagda arbetet som kommer att hjälpa/stötta oss mycket trots att vi tycker att vi är ganska erfarna europaresenärer.
  Fick oxå veta från Pensionärsvil(j)an att denna bloggen fanns. Själva kör vi Hobby Toscana 7m och har hund med oss.

  Gilla

 3. Tack, så glad jag blir! Hör gärna av er om något saknas eller kan förbättras. Jag har precis lagt till två länkar till bloggar av hundägare under rubriken ”Husbilsbloggar”. Jag har själv ingen erfarenhet av att resa med hund.

  Gilla

 4. Hej
  Vi är just nu på väg ner i Europa för första gången med husbil och hittade av en tillfällighet
  Husbilspraktikan som är det absolut bästa jag hittad på nätet för oss nybörjare.
  Alla frågor är besvarade. Nu kör vi !!!!
  Tack och bästa hälsningar
  Anne o Stefan Skoog

  Gilla

 5. Kanonbra sida. Många bra inlägg o bloggar. Håll igång den bara.
  Tack alla Ni som skriver och fotograferar tillsammans med information.
  Dan Andersson Kungsbacka

  Gilla

 6. Sååå mycket bra information på er sida! Fantastiskt vilket jobb ni lagt ner på det. Den följer vi givetvis! Skulle vara kul om vi får vara med på er lista över andra husbilsbloggare också? Här är länken: Bibbi & Thomas husbilsblogg

  Gilla

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: