Husbilspraktikan

Fakta och tips för resan i Europa

Husbilsbloggar

Bloggarna 2017/2018 Carlbergs Portugalresa och Yvonne & Lorentz reser runt i Portugal, emedan Bitte och Lars-Åke, Med Husbilen Tigern, Mona& Charlie samt Husbilen, Stefan och Lena är i Spanien. Glada livsnjutare är inne på tredje vintersäsongen nu, Rullebo verkar hålla på med sin första. Ulla & Torgny ger oss spännande inlägg från Marocko liksom bloggen Marocko 2017-2018.

La Mancha i Spanien
La Mancha i Spanien

Jan och Marita övervintrar söder om Alicante på camping La Marina. På Curtans respektive Nizzes blogg kan man läsa om livet på camping Playa de Mazarrón i Bolnuevo. Nizze är en katt och han och hans hundkompis Anni får följa med på övervintringsresan till Spanien. Det får också dvärgpudeln Zacko i bloggen Husbilsliv.se och sötnosarna Lady och Bettan i Husbilen Ventilen.

Bosse och Gerd har beskrivit en husbilsresa från Sverige till Spanien med tips på restauranger, campingar och ställplatser.

campingbolnuevo
Camping Playa de Mazarrón, Spanien

Alltid på väg och Husbil Kors och Tvärs berättar om europaresor, husbilsliv och ger bra ställplatstips. Det gör även FREEDOMtravel som har kört nästan hela atlant- och medelhavskusten runt under en årslång resa. De har bland annat åkt färja med husbilen till Sicilien, Sardinien och Korsika. Även Livets goda har besökt Korsika, och med på europaresorna följer fina schäfern Räkan. Matts Torebring har bland annat mycket annat besökt flera campingar i den franska kedjan Les Castels.

Husbilslivet har skrivit en jättefin reseberättelse om bl.a. Kroatien och Tjeckien. Våra husbilsresor i Sverige och Världen har gjort flera resor till Kroatien och Italien. Pensionärsvil(l)an har tillbringat en vinter i Grekland och på Sicilien. Till Sicilien for också JoY tillsammans. AELs tankar om livet har firat en husbilssemester i Grekland, bl.a. på ön Korfu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Camping Miramare under pinjeträden i Cervo, Italien

Bloggen Husbilslivet.se har gjort flera turer till Spanien och Portugal men också till det fina campinglandet Tyskland. Pensionärsvil(l)an och Freedomtravel har tagit husbilen till Polen. Hobby on the Road och Nos Revolvet – vi kommer att rulla har bl.a. besökt Frankrike och Finland. Ninni och Henrik i Vi och vår husbil utgår från hemmet på Åland och har bl.a. rest i Polen och Tyskland.

I fina Kabe-husbilar gör Vår husbilsblogg och Lennarts tankar turer i Europa.

Husbilen Ellen, Inger´s blogg, Husbilen Helge och Husbil och resor har tidigare övervintrat flera säsonger i både Spanien och Portugal. Så även Berit och Bosse i södern och Pensionärsvil(l)an som dessutom rest i Marocko. Det har även Husbilen GILA gjort och man har också varit i Frankrike och Storbritannien. På camping El Raco i Benidorm har flera bloggare övervintrat: Kjell och Solveig, Vårt husbilsliv och Bosse och Gerd.

Webbplatsen Med husbil i Östeuropa samlar en barnfamiljs erfarenheter av att resa i många av östra Europas länder. Här finns reseberättelser, campingtips och allmänna råd.

Adam och Sophie i Europe by Camper har också gjort en årslång resa men från Nordkap till Marocko. Här en direktlänk till deras tiotopplista för platser att besöka med husbil.

Portalerna Svenska resebloggar  och Bloggaromresor listar resebloggar för mer inspiration.

Annonser

4 reaktioner till “Husbilsbloggar

  1. Vilken toppenblogg! Hittade hit med hjälp av Pensionärsvil(l)an och hennes länk. Hit kommer jag fler gånger, måste ju gå igenom alla länkar 🙂 Tack för alla tips!

    Gilla

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: