Husbilspraktikan

Fakta och tips för resan i Europa

Möt våren på Rivieran

Att möta våren genom att åka söderut i Europa, är ljuvligt varthän man än styr kosan. Det grönskar och doftar och fåglarna sjunger. I städerna öppnar uteserveringarna och människor är glada och pratsamma. Den här årstiden är utmärkt för att besöka de allra mest populära turistresmålen. Det är oftast en mycket behaglig temperatur, inga köer till sevärdheterna och gott om plats på campingarna.

Ett litet torg i Saint-Tropez, Frankrike
Ett litet torg i Saint-Tropez, Frankrike

Franska rivieran med de fina orterna Saint-Tropez, Sainte-Maxime och Port Grimaud är ett exempel. Att få sitta på en trottoarservering och njuta av ett glas vitt och en bouillabaisse medan man tittar på de vackra båtarna är svårslaget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Regatta i St.Tropez, Frankrike

Italienska rivieran är precis lika vacker som den franska. Här är det om möjligt ännu smalare vägar, färggrannare små städer och livligare gatuvimmel. Riviera dei Fiori – blomsterrivieran – med vackra Cervo och San Remo som är riktiga pärlor.

Vy över Cervo och San Bartolomeo al Mare, Ligurien
Vy över Cervo och San Bartolomeo al Mare, Ligurien

Om man fortsätter söderut lämnar man Ligurien och kommer till Toscana. Här finner man ett grönt, böljade landskap med turistmagneter som Florens, Pisa och Lucca.

Il Doumo Florens
Basilica di Santa Maria del Fiore i Florens, Toscana

Även Kroatien har en vacker kustlinje längs Adriatiska havet. Det är ett populärt resmål för husbilsresenärer och hit har bland andra Våra husbilsresor och Freedomtravel rest. Om man istället väljer att söka sig västerut i Medelhavet och passerar den spanska gränsen, kommer man till Costa Brava.

Costa Brava
Den vilda kusten – Costa Brava – i Spanien.

Här finns konst, kultur och vackra landskap. Ett måste att besöka är förstås Barcelona med alla dess sevärdheter, men även Salvador Dalí-museet i Figueres är uppseendeväckande. Trevliga städer är Girona, Palamós och Sitges.

Hallen Dalimuseum
Museum Salvador Dalí i Figueres, Spanien

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: