Husbilspraktikan

Fakta och tips för resan i Europa

Tillbehör för internet-TV

En vanlig fråga är hur man via internet får tillgång till programleverantörernas hela kanalutbud. Man får inte, på grund av rättighetsskäl, se särskilt många av programmen utanför Sverige/Norden. Det man behöver åstadkomma är att det verkar som att datorn eller surfplattan står uppkopplad inom Sveriges gränser. För detta ändamål kan man använda olika typer av tjänster som smart-dns, vpn eller en ställföreträdare – en proxy. Proxytjänsten innebär att man kopplar upp sin dator till en server som står placerad i Sverige och får genom den en svensk ip-adress. På t.ex. sesvensktv.com kan man få mer information om detta.

regn husbil TV
Regn på väg in i södra Tyskland.

Ett annat alternativ är att man skaffar en Slingbox som placeras hemma i bostaden. Via internet skickar den TV-programmen som du abonnerar på till din dator eller surfplatta där du befinner dig. Slingboxen kopplas ihop med TV-mottagaren och bredbandsroutern. Sen laddar man ner ett program på datorn eller en app på surfplattan och via det styr man mottagaren hemma.

Man behöver ha en ganska bra kapacitet på internetuppkopplingen både hemma (1 Mb/s) och där man befinner sig i Europa. Man kan dock ställa in om man tar emot bilden via wifi eller mobilt, bildkvaliteten anpassas då efter internetkapaciteten. För att titta på NETFLIX eller SVT Play i en timme med standardkvalitet går det åt 1 GB, i HD 3 GB. Med sänkt bildkvalitet kan man halvera antalet MB. Läs mer om att skaffa internetuppkoppling här.

Skicka bilden till TV-apparaten
För att slippa titta på TV i datorn eller surfplattan kan man skicka bilden till husbilens TV. Ett sätt är att man kopplar ihop datorn med TV:n via en HDMI-kabel. Ett annat är att skaffa en Chromecast (bild till höger) eller en AppleTV . Då slipper man kabel för de ansluter TV:n med hjälp av wifi. Helt trådlöst blir det dock inte för manickerna behöver en sladd för strömförsörjningen. Man kan dock använda USB-anslutningen i TVn för detta.

Annonser

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: