Husbilspraktikan

Fakta och tips för resan i Europa

Husbilsbloggar

Bloggarna Håkan och Inga-Lis och Inger´s blogg reser runt i Portugal, emedan Med Husbilen Tigern, Yvonne & Lorentz , Pensionärsvil(l)an, Renée & Jannes vinteride, Rullebo, Our Vantastic Travels samt Knausen roar sig i Spanien. Glada livsnjutare har i år tagit färjan över till Marocko. Happy Campers beskriver sin husbilsrutt tur och retur Portugal i ett informativt inlägg här.

I Spanien finns också tre par som kastat loss och numer bor på heltid i sina husbilar: Marianne och Knut-Erik i M/F Solsken, Bengt och Tina i 365degrees och Anna och Roger i Bo i husbil.

La Mancha i Spanien
La Mancha i Spanien

Resenärerna och Babsan o Kent övervintrar på camping Bahia och husbil Kors & Tvärs i Torre del Mar. På Nizzes blogg kan man läsa om livet på camping Playa de Mazarrón i Bolnuevo. Nizze är i katthimlen men lilla Missan har flyttat in och är ny kompis till hunden Anni. Om dvärgpudeln Zacko får vi läsa i bloggen Husbilsliv.se och om sötnosarna Lady och Bettan i Husbilen Ventilen.

campingbolnuevo
Camping Playa de Mazarrón, Spanien

FREEDOMtravel har kört nästan hela atlant- och medelhavskusten runt under en årslång resa. De har bland annat åkt färja med husbilen till Sicilien, Sardinien och Korsika. Även Livets goda har besökt Korsika. Husbilslivet har skrivit en jättefin reseberättelse om bl.a. Kroatien och Tjeckien. Våra husbilsresor i Sverige och Världen har gjort flera resor till Kroatien och Italien.
Pensionärsvil(l)an har tillbringat en vinter i Grekland och på Sicilien. Till Sicilien for också JoY tillsammans. AELs tankar om livet har firat en husbilssemester i Grekland, bl.a. på ön Korfu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Camping Miramare under pinjeträden i Cervo, Italien

Bloggen Husbilslivet.se har gjort flera turer till Spanien och Portugal men också till det fina campinglandet Tyskland. Tips på resmål där samt trevliga reseberättelser ger ReiseLinda. Vintercampar och och åker Vasaloppet(!) gör sportiga bloggarna i Husbilsresor & Äventyr.
Pensionärsvil(l)an och Freedomtravel har tagit husbilen till Polen. Webbplatsen Med husbil i Östeuropa samlar en barnfamiljs erfarenheter av att resa i många av östra Europas länder. Här finns reseberättelser, campingtips och allmänna råd. Hobby on the Road och Nos Revolvet – vi kommer att rulla har bl.a. besökt Frankrike och Finland. Ninni och Henrik i Vi och vår husbil utgår från hemmet på Åland och har bl.a. rest i Polen och Tyskland.

Tyska riksdagshuset
Tyska riksdagshuset i Berlin

Husbilen EllenHusbilen HelgeBerit och Bosse i södern och Husbil och resor har tidigare övervintrat flera säsonger i både Spanien och Portugal. (Husbilen Ellen tillbringar numer vintern på Kanarieöarna, tyvärr utan husbil.) Pensionärsvil(l)an har dessutom rest i Marocko. Det har även Husbilen GILA gjort och man har också varit i Frankrike och Storbritannien. På camping El Raco i Benidorm har flera bloggare övervintrat: Kjell och Solveig, Vårt husbilsliv och Bosse och Gerd. De sistnämnda har beskrivit en husbilsresa från Sverige till Spanien med tips på restauranger, campingar och ställplatser.

I fina Kabe-husbilar gör Vår husbilsblogg och Lennarts tankar turer i Europa.

Adam och Sophie i Europe by Camper har också gjort en årslång resa men från Nordkap till Marocko. Här en direktlänk till deras tiotopplista för platser att besöka med husbil.

Portalerna Svenska resebloggar  och Bloggaromresor listar resebloggar för mer inspiration.

15 reaktioner till “Husbilsbloggar

 1. Vilken toppenblogg! Hittade hit med hjälp av Pensionärsvil(l)an och hennes länk. Hit kommer jag fler gånger, måste ju gå igenom alla länkar 🙂 Tack för alla tips!

  Gilla

 2. Hittade till eran sida efter att ha sett ett inlägg om att ta med cyklar på husbilsresan. Här fanns det mycket bra information och roligt med länkar till flera jag inte kände till (kanske man kan få vara med i länklistan?). Sparar ner en länk till sidan så jag kan återkomma och läsa mera och klicka vidare till de andra bloggarna också!

  Gilla

 3. Vi är ett par som slutat jobba vid 54 års ålder. Vi har rest med husbil sedan 1995. Vi reser nu mer eller mindre på heltid med husbil och/eller en van som vi inrett. Vintermånaderna tillbringar vi mestadels i södra Spanien där vi även har ett hus. Vi reser med hund, cyklar, kajak och annan packning. Vi älskar vandring, cykling mm. Vi kommer att främst att resa i Europa och upptäcka platser och dela med oss av vårt liv.
  På våra resor bloggar vi ganska aktivt. http://www.aventyramedoss.blogspot.com. Under de lugnare perioderna delar vi med oss på instagram @äventyramedoss.
  Vi vill gärna vara med på er lista.

  Gilla

Kommentera gärna här. Du kan vara anonym om du vill.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: