Husbilsbloggar

Hem / Bloggar

Inför en husbilsemester i Europa kan det vara en god idé att ta inspiration och tips från olika husbilsbloggar. I en husbilsblogg kan du i många fall läsa om de många resor som bloggaren gör, men du kan också få information om vägavgifter, rastplatser, sevärdheter, regler och lagar. Idag finns det gott om husbilsbloggar som du kan använda dig av och som gör det lättare för dig att planera din resa.

Sveriges bästa husbilsbloggare

Har du inte koll på alla husbilsbloggar som finns kan det naturligtvis vara svårt att veta vart du ska vända dig. Här nedan listar vi de bästa husbilsbloggarna online som du kan ta hjälp och få inspiration av.

ReiseLinda

ReiseLinda är en husbilsblogg som lämpar sig för dig som vill få mycket information inför din resa, samtidigt som du vill följa någon annans äventyr på vägarna. I den här bloggen får du bland annat läsa om hur vägtullar i ett flertal nordiska länder ser ut och vad som gäller när du behöver färjekort. Du kan även välja mellan de många olika kategorierna för att läsa mer om ett specifikt land, t.ex. Tyskland eller Norge.

Det här tar bloggen upp

  • Reseplanering och husbilsliv
  • Vägtullar och färjekort
  • Att bo i husbilen på heltid
  • Avgifter i olika länder i Europa
  • Filmer och klipp från resor genom Youtube

Besök bloggen

Reiselinda är en mycket rolig och avslappnad blogg som lämpar sig för de allra flesta som vill få läsa om upplevelser på vägarna. Dock riktar den sig inte till dig som enbart är ute efter lagar och regler, eftersom bloggen är mycket personlig och ger en inblick i bloggarens husbilsliv på riktigt. Du kommer således få läsa mycket om vardagslivet såväl som vad som kommer ätas till middag.

ReiseLinda.se

FreedomTravel

FreedomTravel är det perfekta valet för dig som vill få så mycket information som möjligt inför din husbilssemester i Sverige och Europa och som vill ha en blogg som tar upp alla olika ämnen. Fördelen med den här bloggen är att du inte bara kommer att få följa en skribents upplevelser med husbilar, utan på bloggen finns det även ett flertal gästbloggare, vilket ger stor variation på texter och inlägg.

Det här tar bloggen upp

  • Utmärkta resmål i Sverige
  • Information om husbilssemestrar utomlands, t.ex. i Polen, Tyskland och Frankrike
  • Sevärdheter och saker du kan uppleva på olika platser
  • Bästa och billigaste hotellen på vägarna och hur du hittar dessa
  • Campingar och ställplatser i Sverige och andra delar av världen

Besök bloggen

FreedomTravel ser inte ut som den klassiska privata bloggen, utan drivs istället av flera mycket entusiastiska husbilsfantaster som älskar att bege sig ut på äventyr. Du hittar inte bara rolig information om spännande sevärdheter och saker du kan uppleva, utan får även tips och smidiga checklistor som du kan skriva ut och som gör planeringen mycket enklare.

FreedomTravel.se

Läs mer