Internet & wifi i husbil

Hem / WiFi

Att ha tillgång till internet och wifi i husbil är idag väldigt viktigt. Majoriteten av alla äger idag en smartphone med ett bra abonnemang, men internet kan snabbt ta slut och då är WIFI i husbilen att rekommendera. Genom att installera Wifi behöver du inte oroa dig för att internet ska ta slut och du kan samtidigt titta på tv, hantera datorn och få bra uppkoppling till din GPS.

Även om en husbilsresa innebär semester för många människor är det också många som tar med sig sitt arbete på resan. Det kan t.ex. vara så att du har ett eget företag där du behöver kunna kommunicera med dina anställda eller att du har en husbilsblogg som du vill kunna uppdatera under resans gång. Vårt samhälle bygger idag på kommunikation av många olika slag och ett välfungerande internet är således mycket viktigt.

Så får du internet i husbilen

Idag kan du hitta uppkoppling till internet på de allra flesta campingar såväl som ställplatser. Att erbjuda Wifi har blivit mer regel än undantag och det är inte ovanligt att du får betala en tilläggskostnad för att få tillgång till uppkopplingen. Avgiften kan antingen betalas per dag, per vecka eller per månad, beroende på hur länge du planerar att stanna på platsen. Kapaciteten för internet i husbilen kan dock variera väldigt kraftigt och beror oftast på den utrustning som campingen har, såväl som utbyggnaden av bredbandet i området. Genom att installera Wifi i husbilen kan du få en mycket större trygghetsfaktor och behöver inte förlita dig på campingens utrustning helt och hållet.

Wifi-router i husbil

Att installera Wifi i husbilen är mycket enkelt och det finns många smidiga internetlösningar som du kan använda dig av. Det vanligaste är att du använder en wifi router på samma sätt som du har internet i din privata bostaden. Den här routern erbjuder i många fall 4G (3G är också vanligt) och är ett professionellt system som du kan koppla till husbilens eget batterisystem. Det innebär att så länge du har batteri i din husbil så kommer du också ha tillgång till internet. Många routers kan även anslutas med hjälp av en strömkabel med lämplig volt.

Mobila bredband

Mobila bredband är ytterligare en mycket praktisk och smidig lösning som majoriteten av alla mobiloperatörer erbjuder. Här kan du även välja mellan olika paket så att du kan få den surfmängd som just du behöver. Skulle surfmängden ta slut har du dessutom alltid möjlighet att fylla på den mot en extrakostnad. Se till att du väljer en operatör som har så bra täckning som möjligt, eftersom du kommer att befinna dig på vägarna och åka igenom många olika områden och länder.

Koppla upp flera enheter

När du väl har tillgång till Wifi kan du koppla upp hur många enheter som du själv vill. Idag är systemen så pass avancerat utvecklade att du kan ha allt från mobiltelefoner, surfplattor, datorer och tv apparater igång samtidigt och utan några problem. Utöver mobiler, datorer och tv apparater kan du även streama, kolla upp alternativa färdvägar, uppdatera dina sociala medier eller kolla hur trafikläget ser ut där du befinner dig.

Läs mer